Landbruget som sikker og tryg arbejdsplads

Landbruget som sikker og tryg arbejdsplads - SEGES Projektsitet

Formålet med projektet er at reducere antallet af ulykker i landbruget, at styrke det generelle arbejdsmiljø i landbruget samt at gøre en særlig indsats for unges arbejdsmiljø i landbruget. Dette vil ske gennem en målrettet formidling og demonstration af en række værktøjer og nye kommunikationsmaterialer, der for en stor dels vedkommende bliver udarbejdet i forbindelse med nærværende projekt.

Projektets formål søges opnået gennem arbejde i 3 arbejdspakker, der fokuserer på de ovennævnte fokusområder. Det inkluderer blandt andet en målrettet indsats overfor et stort antal unge landbrugselever, samarbejde med landbrugsskoler, udarbejdelse af informative og humoristiske film samt anvendelsen af viral kommunikation via de sociale medier. Der vil desuden blive sat fokus på nudging (adfærdsforandrende indsatser) som et værktøj for bedre sikkerhed og arbejdsmiljø.
Indsatserne omkring ulykkesforebyggelse vil koncentreres om de områder, hvor risikoen har vist sig at være størst.

Formidlingen af de udviklede værktøjer mv. vil ske gennem film, sociale medier, direkte kontakt til målgruppen, artikler og andre målrettede kommunikationsinitiativer.

Advarsel gylleanlæg
Knap 600 landbrugsbedrifter får besøg af Arbejdstilsynet i 2015. Formålet er at forbedre det psykiske arbejdsmiljø og forebygge fysisk nedslidning.
Svinebedrifter skal være opmærksomme på, at Arbejdstilsynet kan stille særlige krav om udarbejdelse af en biologisk ArbejdsPladsVurdering (APV).
Arbejdsmiljøkort nr. 21
Koldkærgård, den 16. marts 2015
Indlæg på KvægKongres 2015 v/ Julie Greve Lindholm
Sådan yder du førstehjælp (engelsk version)
Sådan yder du førstehjælp (engelsk version)
Arbejdsmiljø
Stabl ballerne forsvarligt samt overhold bestemmelser om hviletid og håndtering af maskineri. Sådan lyder tre overordnede råd om arbejdssikkerhed i høsten.
Ved at følge sikkerhedsprocedurerne for brug af fuldfoderblandere kan man forebygge fatale arbejdsulykker.
Sådan yder du førstehjælp
Sådan yder du førstehjælp
Artikel fra SEGES.dk, den 29. juli 2015
Pressemeddelse
På større landbrugsbedrifter er det obligatorisk at have en arbejdsmiljørepræsentant. Læs her, om det også gælder for din bedrift, og hvad det indebærer.
Det første nummer af en række nyhedsbreve, der følger årets gang i landbruget og sætter arbejdsmiljøet på dagsordenen.
Godt nytår, ATEX, Valg af sikkerhedsrepræsentant og AMO, Du kan stadig nå på arbejdsmiljøuddannelsen, Kørekort og certifikater.
Nyhedsbrev der følger årets gang i landbruget og sætter arbejdsmiljøet på dagsordenen.
Forårsarbejdet på markerne er nu i fuld gang. Maskinerne kommer beskidte hjem fra markerne og der håndteres bekæmpelsesmidler.
Læs om: Ensilering, Vask af traktorer og maskiner, Ny hjemmeside og App om sikkerhed i trafikken
Læs om: Sprøjtning med kemikalier, Eftersyn af påmonterede maskiner og redskaber, Landbrugets Arbejdsmiljøpris, Nye plancher om førstehjælp.
Læs om arbejdsmiljø på Facebook, undgå at få ondt i kroppen, forebyggelsespakken mød os på Landsskuet
Læs om Lange dage i førerhuset, Sikkerhed ved maskiner, Husk at holde afstand og tjek bremserne, Forebyggelsesfonden, Høsten er højsæson for høstbrande, m.v.
Deltag i spørgeundersøgelse om nyhedsbrevet. Læs om sikkert arbejde i højden, test dine bremser og forebyg arbejdsulykker.
Husk at sige din mening. Ensilering af majs. AgriSafety på Facebook. Tilskud til bremsetesi i uge 40. Faktark om fudfoderblandere. First Aid. Ulykkeslinjen.
El sikkerhed, Eftersyn af håndværktøj og maskiner, Elevers arbejde med strøjtemidler, Skærpelse af krav til dokumentation for uddannelse
Ny lovpligtig uddannelse målrettet arbejdsmiljørepræsentanter i landbruget, Har du valgt arbejdsmiljørepræsentant, Tilbud om genoplivningskursus - GRATIS, Vinder af Landbrugets arbejdsmiljøpris 2015, Glædelig og sikker jul til jer alle.
Artikel fra LandbrugsAvisen, 16. november 2015
Video om at undgå rygsmerter ved traktorkørsel er blevet overraskende populær på Facebooksiden Safe-Teen on Farm.
Arbejdsmiljø i landbruget
Faktaark 02 - Ulykker i landbruget
Faktaark 03 - Ulykker i landbruget
Faktaark 01 - Ulykker i landbruget
Faktaark 04 - Ulykker i landbruget
Spørgeskema til kortlæggelse af medarbejdernes holdninger og handlinger i forhold til lungesygdomme i fbm. støv i svinestalde.
Arbejdsmiljøkort nr. 22
Øvelserne kan laves i pauser eller når arbejdet afsluttes.
Styrk musklerne i skuldre, ryg og mave.
Styrk musklerne i skuldre, arme, ryg, mave og lår.
Gentag alle øvelser 10 gange.
Alle øvelser gentages 10 gange.
Advarsel gyllegas anlæg

© 2021 - SEGES Projektsitet